Intel

Care e diferența dintre Intel i3, i5 sau i7? Alege cea mai potrivită variantă pentru nevoile tale

IntelDacă te întrebi care e difierența dintre un procesor Intel i3, i5 sau i7 atunci acest s-ar putea ca acest articol să aducă o rază de lumină în confuzia care se creează uneori în această complicată și complexă lume IT. Majoritatea oamenilor nu sunt obișnuiți să vorbească în astfel de termeni și poate nu au avut niciodată ocazia să aibă de a face cu asemenea situații.

Poate că ești în căutarea unui PC și nu știi ce să alegi când vine vorba despre procesoare, sau poate nici la ce anume folosește unul. Răspusul este foarte important pentru că acest lucru stă la baza bunei funcționări a laptopului sau desktopului pe care urmează să îl achiziționezi. Un procesor controlează activitățile întregului sistem în care este integrat și determină cât de bine sau curat va lucra PC-ul tău.

Pentru a lua lucrurile în ordine, putem spune că diferența dintre un Intel i3, i5, sau i7 stă chiar în numărul pe care îl afișează. Prin urmare, un Intel i3 va fi mai mic decât unul i5, care la rândul său va fi inferior unui Intel i7. Intel i3, i5 sau i7 nu se referă la numărul de nuclee pe care îl au, ci pur și simplu acest număr reflectă puterea de performanță pe care aceste procesoare o dețin.

Astfel un Intel i3 core va avea 3 stele în ceea ce privește nivelul de procesare și performanță, un i5 core  4 stele și bineînțeles un i7 va avea 5 stele. Nucleul procesoarelor poate fi grupat în funcție de echipamentul din care acestea fac parte. Așadar fiecare va avea propriile caracteristici și trăsături specifice zonei sale de activitate. Si de asemenea, cu cât numărul de nuclee este mai mare, Intel i3, i5 sau i7, cu atât numărul de sarcini care pot fi îndeplinite în același timp crește.